top of page

Aanpak

Naast psycholoog ben ik gecertificeerd Effortless Coach. Vanuit die aanpak ondersteun ik je om dat te realiseren wat je tot nu toe alleen nog niet gelukt is. Dat is ons gezamenlijk engagement

 

Wat vind je belangrijk in het leven (je waarden) en wat heb je nodig om je vervuld te voelen (je behoeftes)? Als je naar die waarden en behoeftes toe wil veranderen, stuit je echter onvermijdelijk op al je oude belemmeringen. Er wordt een soort van 'innerlijke criticus' in je wakker, die ervoor wil zorgen dat alles veilig blijft zoals het is.

 

Door die kritische stem te geloven, ga je steeds met dezelfde emoties in het leven staan, en ga je je daar ook naar gedragen. Zo lok je telkens dezelfde reacties van anderen uit en creëer je telkens opnieuw dezelfde persoonlijke realiteit. De toekomst blijft gewoon hetzelfde als het verleden. "Zie je wel!" Je kan deze cirkel nochtans doorbreken door te stoppen met je gedachten te geloven. 

 

Ik heb geen last van jouw criticus en zie dus meer mogelijkheden. En reken erop dat ik je daarop zal wijzen. Door samen al je belemmerende gedachten en overtuigingen onderuit te halen, ga je nieuwe emoties toelaten. Daardoor ga je je anders gedragen en anderen gaan zich ook anders gedragen naar jou toe. Er ontstaat een nieuwe persoonlijke realiteit waarin veel meer mogelijk is dan je vroeger geloofde.

Verder gebruik ik ook technieken die je inzicht geven in je onderbewustzijn. Die een blijvende verandering aanbrengen in je automatische beschermingsmechanismen. Je zal leren hoe je de denkpatronen en -strategieën, die je in het verleden misschien dienstbaar waren, nu gewoon kan loslaten. Zodat er meer energie vrijkomt voor het moeiteloze leven van dat verwonderde kind in jou, dat die balast van het verleden niet langer moet meedragen.

adrian-dascal-JnR5QjYeO1o-unsplash.jpg
bottom of page