top of page

Mijn verhaal

Niets verbindt mensen zo mooi als hun passies. Ook kunst, cultuur en creativiteit verenigt ons. Daarom help ik mensen om die creativiteit, passie en verbondenheid terug te vinden.

In een ander leven ben ik muzikant. Ik geniet ten volle van deze passie, maar ken ook de stress en onzekerheid waarmee je als artiest moet kunnen omgaan. De lange weg met zowel momenten van succes als teleurstelling... 

Toen ik afgestudeerd was als klinisch psycholoog (KU Leuven - 2005), wou ik eerst voor mijn muzikale passie gaan, in combinatie met deeltijdse jobs in het hoger onderwijs.

 

In 2011 ben ik na een show door een dronken bestuurder aangereden op de autosnelweg. Ik kreeg de diagnose van posttraumatische stress. Ik werkte aan mijn debuutplaat en heb de invloed van chronische stress op creativiteit en andere domeinen in m'n leven toen aan de lijve ondervonden.

Maar zo'n ervaring helpt je ook om te zien wat er echt belangrijk is in het leven. Ik besefte dat muziek en creativiteit voor mij onderdelen zijn van een hoger doel. Om dat enthousiaste, spontane, creatieve en verwonderde kindje van vroeger te blijven voelen. En om ook anderen daarmee samen te brengen en te helpen. 

Enkele getuigenissen: 

"De aanpak van Jasper was voor mij een eye-opener. Na jaren psychotherapie (vaak in functie van ‘het probleem’), richt Jasper zich op je mogelijkheden. Een verademing voor de geest! Jasper begeleidt je aan je eigen tempo om steeds meer je authentieke zelf te worden en om ook ‘meer verbondenheid’ te kunnen ervaren met alles wat ‘is’." 

"Na een lange zoektocht naar een psycholoog waarmee de klik goed zat, voelde het bij Jasper onmiddellijk goed. Mijn twijfel rond het financiële plaatje viel onmiddellijk na de eerste sessie weg. Toen ik de eerste mail van Jasper in m'n inbox las, was ik helemaal verkocht. De sessies waren telkens een bevrijding, maar met de handvaten en interessante filmpjes/lectuur,... die hij na elke sessie doorstuurde, kon ik ook zelf aan de slag. We schakelden snel over naar één sessie per maand. Ik bots nog steeds op de lastige dingen van het leven. Maar door telkens te kunnen teruggrijpen naar de suggesties die ik van Jasper ontving, vind ik hier steeds beter zelf mijn weg in!" 

"Samen met Jasper leerde ik mijn gedachten in vraag te stellen. Toen ging er een wereld vol mogelijkheden voor me open! Daarnaast namen we ook eens een kijkje naar wat ik belangrijk vind in het leven en wat er nodig is om dit te integreren in mijn eigen leven. Je leert terug te vertrouwen op je intuïtie. Geen gemakkelijke opgave voor zo’n analystische geest als die van mij! Het was een traject met vallen en opstaan, maar ik kan zeggen dat ik beetje bij beetje de lichtheid van het bestaan weer ben gaan leren ervaren."

"Aanvaarden. Tot besef komen. En inzichten. Leren aanvaarden dat ik wel degelijk een burn-out had. Tot besef komen over wat voor roofbouw ik op mijn lichaam had gepleegd. En tot inzicht komen dat deze periode mij tot een rijker en voller mens zou maken. De mogelijkheden leren inzien van alles wat we met onze hersenen kunnen doen. Hoe ik mezelf had opgebrand maar ook hoe ik er zelf weer kon uitkomen. Dat is wat Jasper mij heeft bijgebracht en waar ik hem eeuwig voor dankbaar ben!"

"Aanvankelijk stond ik er niet zo voor open voor therapie. Maar bij Jasper had ik het compleet fout ingeschat. Ik zat niet bij een psycholoog die ijverig aan het noteren was, maar bij iemand die echt naar me luisterde, me uitleg gaf over wat er met me aan de hand was en me leerde te aanvaarden dat deze burn-out niet negatief hoefde te zijn. Hij gaf me suggesties rond hoe ik zelf aan de slag kon door te luisteren naar mijn lichaam en hoe ik mijn eigen ‘ik’ kon terugvinden om daar iets waardevols mee te doen. Therapeutisch is Jasper een van de mooiste, meest pure en echte persoonlijkheden, die je op je pad kan tegenkomen! Een echte aanrader als je even wat hulp kan gebruiken omdat het even niet meer lukt."

"Burn-out. Een diagnose die hard aankwam bij de perfectionist die in mij schuilde. Lang bleef ik echter niet op mijn lauweren rusten en besloot Jasper meteen te contacteren. Stap voor stap werden mijn overtuigingen en denkwijzen ontleed en gereset met een openbaring tot gevolg. De ‘nieuwe’ ik gaat nu heel bewust om met veranderingen en ervaringen die op mijn pad komen en weet nu ook welke tools te hanteren bij obstakels of stress in het leven. Meer rust in mijn hoofd is het meest waardevolle geschenk dat ik mocht ontvangen van Jasper, waarvoor dank!"

"Gaandeweg de sessies heb ik nieuwe inzichten gekregen. Dingen die voor mij onhaalbaar leken werden door de aangename, boeiende en leerrijke gesprekken plots haalbaarder. Ik heb ook geleerd om de dingen anders aan te pakken en om een ruimere kijk te hebben op de zaken die me stoorden. Ik kan zeggen dat ik hierdoor gelukkiger geworden ben. De tips kan ik in mijn verdere leven meenemen. Ik vind dat Jasper zich onderscheidt van andere psychologen door de goede opvolging en de hoge betrokkenheid."


"Dankzij Jasper leerde ik een andere kant van mezelf kennen. Ik verwierf inzicht in mijn manier van denken. Door onze gesprekken leerde ik ook mijn piekergedachten op een andere manier te bekijken. Jasper hielp me om mijn angsten om te buigen naar nieuwsgierigheid. Ik ben nu minder bang voor de toekomst en sta meer open voor wat me nog allemaal te wachten staat. Daarnaast durf ik ook stap voor stap veel meer mezelf zijn. Jasper is zelf ook erg open. Hierdoor voelde ik me snel op mijn gemak. Hoe rot ik me ook voelde voor het gesprek, ik kwam telkens weer buiten met een positiever en hoopvol gevoel!"

"Het gevoel hebben dat niemand je begrijpt, geprikkeld rondlopen, een leegte die niet gevuld geraakt. Op een bepaald moment is de bom ontploft. Ik zat vast: onzekerheid, boosheid en frustraties waren dagelijkse kost. Aarzelend ben ik naar een infosessie van Jasper gegaan en tot de dag van vandaag ben ik blij dat ik deze stap heb gezet. Het leven zal altijd met vallen en opstaan zijn, maar de inzichten en tools die ik dankzij Jasper heb meegekregen maken mij sterker als persoon. Dus een welgemeende dank je wel, Jasper!"

bottom of page